Welke energie-besparing kunnen wij in jouw huis doorvoeren?

Voor welke engergiebesparende activiteiten kan je bij ons terecht?

CV tuning

Radiatoren

Gordijnen

Tocht-bestrijding

Vloerisolatie

CV Tuning

Bij CV tuning (ook wel waterzijdig inregelen genoemd) worden de instellingen van je CV geoptimaliseerd. Door een juiste afstelling van de radiatoren kan de CV met een lagere aanvoertemperatuur werken, is er een juiste warmteverdeling over de radiatoren en tot slot een lage retourtemperatuur. Hiermee bereikt de CV een hoger rendement en bespaar je aanzienlijk in het gasverbruik. Dit is een maatregel met lage impact op de woning maar een grote energiebesparing. 

Radiatoren

Voor energiebesparing bij radiatoren, zijn er 4 maatregelen die we kunnen treffen. 

In het geval dat er een radiator geplaatst is op een niet-geïsoleerde buitenmuur is het raadzaam om de radiator te voorzien van radiatorfolie. Hiermee voorkom je onnodig warmteverlies. Radiatorfolie levert een besparing op van 10m³ per m² folie (bron Milieu Centraal). 

 Indien de radiator onder een vensterbank geplaatst is, wordt geadviseerd om vensterbankfolie te plaatsen. Deze folie vormt een soort van spoiler die de warmte van de radiator op de juiste wijze de ruimte ingeleid.

Warm cv-water wordt via buizen naar de verschillende radiatoren geplaatst. Door het plaatsen van buisisolatie voorkom kan je dat warmte onnodig verlorgen gaat.

Een radiatorventilator helpt je om je huis versneld op te warmen. Op het moment dat de verwarming verwarmt beginnen de ventilatoren met draaien. Hierdoor verspreidt de warmte zich sneller door de kamer. Je bespaart energie doordat de verwarming minder warm en lang moet branden. De ventilatoren worden aangesloten op het stopcontact en verbruikt nauwelijks stroom. De ventilator kan geplaatst worden op een verwarming met een dubbele of driedubbele plaat. 

Gordijnen

Met het gebruik van raambekleding zoals folie en gordijnen, kan je een hoop warmteverlies voorkomen. 

Door het plaatsen van zware isolatiegordijnen voor ramen en (voor)deur houd je enerzijds de gecreëerde warmte in de kamer en anderzijds krijgt kou (tochtvorming) minder de kans om de woning binnen te treden. De gordijnen zorgen ervoor dat het behaaglijk aanvoelt in de kamer. Dit kan een besparing van 6% per jaar opleveren (Bron Milieu Centraal)

Een goed alternatief met betrekking tot isolerende raambekleding is het plaatsen van een isolerend rolgordijn; isolerende folie geplaatst op een rolgordijn. Hiermee wordt de kou buitengehouden en is het in de zomerperiode effectief als zonwering.  Aangename temperatuur in de woning bij kou en warmte.

Tochtbestrijding

Kieren en gaten zijn een veel voorkomend probleem in (oudere) huizen en zijn de oorzaak van onnodig warmteverlies. Hierdoor moet de verwarming extra  werken om het verlies te compenseren. Om te achterhalen, waar deze kieren en gaten zitten, voeren wij een onderzoek uit naar tochtlekken. Op basis van onze waarnemingen kunnen we bepalen, waar de tochtstrips geplaatst moeten worden of dat er plekken zijn die gepurt/gekit moeten worden.

Tochtstrips voorkomen dat tocht de woning binnentreedt en kunnen zowel bij ramen als bij deuren geplaatst worden. Indien noodzakelijk zullen oude stripresten verwijderd worden, voordat nieuwe geplaatst zullen worden.

Sommige tochtlekken kunnen niet afgesloten worden door middel van tochtstrips. In dat geval zullen de gaten gevuld worden met pur of kit. Dit is een effectieve manier om tocht buiten de deur te houden en de warmte in de woning. 

Vloerisolatie

Wie houdt er niet van warme voeten? Met vloerisolatie ben je een stap dichterbij, want je voorkomt dat de warmte in je woning naar de kruipruimte trekt. Dit type  isolatie levert een aanzienlijke besparing op. Een gemiddelde tussenwoning kan 250 M³ gas per jaar besparen (bron Milieu Centraal).

Hoe werkt het

Heb jij een klus? Meld de klus bij het BuurtKlusBedrijf 

Stap 1

Wat leuk dat je aan ons denkt om je te helpen. Meld je klus aan via ons contact formulier. 

Stap 2

We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. We komen dan bij je thuis om de klus te bespreken. Nadat we kennis hebben gemaakt en klus hebben geïnventariseerd sturen we je een offerte.

Stap 3

Als je akkoord bent met onze offerte zullen we samen een moment gaan inplannen om de klus naar volle tevredenheid uit te gaan voeren.

Doe mee met derest van de buurt

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

5

Vakmannen

365

Klussen

157

Reviews

Afspraak maken