Diensten van het BuurtKlusBedrijf

Omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Temporibus autem.

Klusjes die je zelf had willen doen maar die blijven liggen, die jou niet lukken óf die helpen energie te besparen: onze Buurtklussers pakken ze graag met beide handen aan!

Schakel het BuurtKlusBedrijf in voor energiebesparende klusjes zoals het plaatsen van radiatorfolie of het purren en kitten van gaten en naden, of voor heel andere klusjes, zoals het vervangen van je schutting.

Wij nemen iedere klus aan die we aankunnen.

Allerhande klusjes

Het BuurtKlusBedrijf helpt je met allerhande klusjes in en rond het huis waar je zelf niet aan toe komt, die je niet zelf kunt doen of waar je gewoonweg geen zin in hebt. Dat kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

• Zolder opruimen
• Heg snoeien
• Schutting vervangen
• Plankje ophangen
• IKEA-kast samenstellen
• Muren sauzen

Heb je een klus liggen waarvan je denkt: dat is iets voor het BuurtKlusBedrijf! Stuur ons gerust een aanvraag. Dan laten wij je weten of we de klus kunnen aannemen en hoeveel het zou kosten.

Energiebesparing

Voor onderstaande energiebesparende maatregelen kun je bij ons terecht. Wil je daarnaast nog tips om te besparen op je energieverbruik? Vraag dan gratis een energiecoach aan bij de Energiebank.

Optimaliseren cv-installatie

1. Waterzijdig inregelen

Door de radiatoren goed af te stellen (op een lagere aanvoer- en retourtemperatuur en een betere warmteverdeling) bereikt de cv een hoger rendement. Deze kleine aanpassing leidt tot een grote energiebesparing. 

2. Radiatorfolie plaatsen

Als een radiator is geplaatst tegen een niet-geïsoleerde buitenmuur, dan is het raadzaam die radiator te voorzien van radiatorfolie. Hiermee voorkom je onnodig warmteverlies. De folie levert een besparing op van 10 m³ per m² folie (bron: Milieu Centraal).

3. Buizen isoleren

Warm cv-water wordt via leidingen naar de verschillende radiatoren verplaatst. Door het aanbrengen van buisisolatie, wordt voorkomen dat er onderweg onnodig warmte verloren gaat. Per meter geïnstalleerde verwarmingsleiding (20 mm dik) bespaar je 3 m³ gas per jaar.

4. Radiatorventilator installeren

Een radiatorventilator helpt je huis versneld op te warmen. Staat de verwarming hoog genoeg, dan beginnen de ventilatoren te draaien. Zo wordt de warmte sneller door de kamer verspreidt. Je bespaart energie doordat de verwarming minder warm en lang moet branden. De ventilatoren passen op een verwarming met een (drie)dubbele plaat en verbruiken nauwelijks stroom.

Tochtbestrijding

1. Isolerend gordijn

Zware isolatiegordijnen voor ramen en (voor)deur houden de gecreëerde warmte in de kamer en geven kou van buiten minder kans om binnen te komen. De gordijnen kunnen een besparing van 6% per jaar opleveren (bron: Milieu Centraal). Een alternatief is een isolerend rolgordijn: isolerende folie geplaatst op een rolgordijn. Het houdt de kou buiten en is in de zomerperiode effectief als zonwering.

2. Tussengordijn

Door je woning te compartimenteren met tussengordijnen, houd je de warmte binnen een bepaalde ruimte. Een tussengordijn in het trapgat zorgt dat de warmte beneden blijft. Door grotere kamers op te delen met gordijnen, kan de warmte in een bepaalde ruimte blijven en hoef je minder te stoken.

3. Tochtstrips & purren en kitten

Kieren en gaten zorgen voor onnodig warmteverlies. Het plaatsen van tochtstrips kan voorkomen dat er tocht binnenkomt bij ramen en deuren. Als een tochtlek niet kan worden afgesloten met een strip, dan kunnen de gaten gevuld worden met pur of kit. Dit zijn effectieve manieren om de warmte in de woning te houden.

4. Brievenbusborstel

Door de brievenbus komt vaak tocht heen. Een borstel houdt dit tegen door een isolerende laag te creëren tussen binnen en buiten. Als je niet alleen een brievenbusborstel hebt geplaatst, maar ook naden en kieren in huis hebt gedicht, kun je jaarlijks gemiddeld 90 euro besparen (bron: Milieu Centraal).

Overige zaken

1. Kozijn/krimpfolie

Met isolerende kozijnfolie voorzie je een enkelglasraam van een isolerende luchtlaag. Zo houd je de warmte beter in huis en verbruik je minder gas.

2. Deurdranger

Deurdrangers zorgen ervoor dat deuren automatisch sluiten na opening. Hiermee voorkom je warmteverlies én beschadigingen aan deuren of muren. Zo bespaar je gemiddeld 60 m³ gas per jaar (bron: Milieu Centraal).

Neem contact met ons op